INTERVIEW IN MARGRIET

Mirjam Dinger (49) motiveert mensen via haar Facebookpagina ‘Love Guerilla’ iets aardigs voor een ander te doen. Dit jaar wil ze mensen die eenzaam en alleen zijn met kerst koppelen aan een ‘Christmas-buddy’. “Een aantal jaar geleden zat ik een dip en wilde ik iets doen waar ik blij van werd. Ik begon mijn Facebookpagina waar ik positief nieuws op plaats en mensen aanspoor iets aardigs te doen voor een ander – zonder iets terug te verwachten. Leg eens een aardig briefje neer of koop eens een bosje bloemen voor de buurvrouw bijvoorbeeld. Ik voed mijn drie kinderen alleen op; dat is best zwaar en ik wil hen laten zien dat je met positiviteit écht verschil kan maken. Zo sturen we al jaren iedere week een naamloos leuk kaartje naar een adres dat we op Google Maps prikken. Ik leg wel eens een aardig briefje onder iemands ruitenwisser, heb eens iemand auto gewassen of een cadeautje bij iemand in de brievenbus gedaan. Als je niet lekker in je vel zit, word je daar heel blij van, weet ik maar al te goed. Kerst draait bij mij niet om cadeautjes, maar om delen en een beetje lief zijn voor elkaar. Er zijn zoveel mensen eenzaam en mensen die opkijken tegen de kerstperiode; zo ontstond het idee om dit jaar met kerst mensen bij elkaar te brengen. Niet voor een relatie – al mag dat natuurlijk! – maar voor een leuke middag of avond. En wie weet ontstaan er wel vriendschappen uit. Ik heb zelf al regelmatig eenzame mensen uitgenodigd met kerst. Spread the love is mijn motto, er is al zoveel ellende. Ik heb een droom waarbij we allemaal twee mensen helpen met iets wat echt verschil maakt in hun leven. Die twee helpen weer twee anderen en zo gaat de bal rollen. Ja, ik ben een beetje idealistisch, maar ik hoop de wereld echt een beetje mooier achter te laten.” Meer info: facebook.com/TheLoveGuerilla

 

 

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply:Loading...
Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Twitter